Noted!!!


Saturday, January 8, 2011

oppa...nan jeongmal bogoshippo...

Fikir...

hahaha...
ntah pa pa ja...
sikit punya bnyak bnda yg ble aku wat...knp aku mcm tu jgak...?
aku pon kdng2 pelik ngan diri aku ni...pastu...lpas dh buat baru nk nyesal...
fuh...aku kna lbih hati2 len kali...x ble biar hati terlalu mngawal minda...
aku kna btul fikir habis2an..baru brtindak...kalo x jadi mcm ni la...
ntah la...fuh...sbar je la...bertahan utk lagi 2 bln ja...ok...?
Fighting...!!!

Thursday, January 6, 2011

Kisah Dulu...

wah sungguh x sangka akan jumpa kembali...tp mmg dh lain la...seriously aku mmg x sangka...
biasa la kn skrang ni...nk cari org paling snang dkt fb la...lama dulu...aku try cari...tp x jmpa...pastu...and hari tu...agak lama jgak la slepas pencarian pertama...aku search lg skali...pastu...jmpa la bbrapa calon...aku pon add la...seperti biasa aku mmg suka add org yg aku x knal...sja nk tmbah jmlah friend...pastu kelmarin...masa aku nk hntar invitation dkt kwn2 aku...aku ternmpak profile pic ni...mcm knal...mcm bdak tu...aku pon bka la profile dia...aku tengok hmpir suma gmbr dia...n finally, aku jumpa gmbar yg ble wat aku recognize dia...gambar dia masa kecil...
aku pon hntarla msj ke inbox dia...pstu aku pun off la fb aku...n bila aku bka balik...aku nmpak dia dh balas msj aku...dia ngaku...tu mmg dia...pastu aku on chatbox aku...aku nmpak nama dia ada kt situ...aku pon hntr la IM...n kami smbng la ckit2...walaupun dia dh lupa kejadian yg aku sntiasa ingat da sesali itu...tp...bila aku ltak gambar aku...dia igt jgak...kejadian yg buat aku menyesal sampai skarang n buat aku sentiasa sedar diri tu bnyak ubah hidup aku dlm sedar x sedar...

kejadian yg hampir 8 tahun dulu...

masa tu aku drjah 5...mmg masa tu...aku x mcm skarang...aku baru nk matang...biasalah kalo bnda2 yg mebatkan perasaan ni...aku pnah ska dkat hmpir 4 masa tu...tp semuanya aku biarkn mcm tu ja...tnpa bgthu pd sesiapa...n sehinggalah...dia adalah org ke 5 yg aku pnah suka...n kesilapan aku...aku ceritakan hal ni pada 2 org rakan yg aku anggap sahabat baik pd masa itu...dgn segala mcm cadangan yg diberikan...aku akhirnya trpengaruh...aku pun buat pertama kalinya dlm hidup...menghantar surat cinta kpd dia...dengan bantuan salah seorang kwn aku td...surat telah smpai ke tngan dia dgn selamat...ttp...aku akhirnya tlah di reject...aku sngat malu...ttp aku tbahkan hati...aku teruskn kehidupan yg bakal lebih mencabar...aku bkn shaja di reject...bhkan aku diejek...aku ditertawakan...malahan kwn2 dia turut mengejek aku...aku sentiasa cuba bersembunyi dr dia...sbb kalau terjumpa pasti aku akn dengar kata2 penghinaan dr dia...tp...dengan keadaan itu buat aku lebih fokus dlm pelajaran...Alhamdulillah...Allah selamatkan hidup aku...aku diberi peluang utk berjaya dlm hidup...walaupun aku agak kejam utk mentertawakan kehidupan dia yg sedikit mengalami kegagalan...dan aku agak membenci dia...tpp...aku jgak berterima kasih kepada dia krn memberi aku satu pengalaman hidup yg berharga...aku kini membesar dgn lbih matang dan yg paling penting sedar diri...menjadikan aku sentiasa menjaga hati...dan sesekali x akan cerita pd sesiapa isi hati aku lg kerana takut pisang berbuah dua kali...aku x nafikan mmg salah aku sbb jadi manusia yg mudah terpengaruh...mudah tertarik dengan seseorang yg hanya di pandang melalui rupa paras...pengalaman ini buat aku jadi wanita yg sentiasa menjaga maruah dan ego...akhirnya yg aku tau skarang...dia dh da pilihan hati...tp bukan nk kutuk...hahaha...pape jela...

itulah story nyer...hope aku akan trus berjaya dlm hidup dn jd insan yg berjasa kpd kedua ibubapa dan keluarga...Amiiiinnn...

There was an error in this gadget