Noted!!!


Wednesday, January 30, 2013

2 tahun

genap sudah 2 tahun aku ditinggalkan insan yang paling aku sayang dalam dunia ni...penguat semangat dan segala-galanya buat aku...andai aku gagal...dia yang senangkan hati dan dalam masa yang sama memberi semangat utntuk aku teruskan perjuangan...insan yang x pernah biarkan dirinya menyusahkan anak2nya...walau dalam apa jua keadaan...sangat tabah dalam menhadapi dugaan hidup...tiada 2 didunia...hanya 1 selama-lamanya...dialah Ibuku tercinta...
kini tiada lagi kata2 semangat yang sentiasa aku harapkan...tiada siapa yang ambil peduli...semuanya aku perlu lakukan sendiri...rindunya saat mendengar kata2 semangat yang diberikan...walau dimana saja aku pergi...walau apa saja yang aku lakukan...sangat memahami kerenah aku...
mengingatkan disaat aku terleka...sentiasa membimbing dan memberi nasihat...bagi aku...dialah ibu yang terbaik didunia...
rasa sekejap sangat kita bersama...impian yang belum aku laksanakan...budi yang belum aku balas...kebahagiaan dan kesenangan yang belum aku kongsi...masih banyak yang aku mahu kita lakukan bersama...tapi...Allah lebih menyayangi...aku redha...walau aku menangis seumur hidupku semuanya tak kan berubah...
walau sudah 2 tahun berlalu...walau ayah sudah cari pengganti...walau terlalu banyak yang telah aku lalui...kenangan saat itu...saat aku ditinggalkan...masih segar dalam ingatan...perasaan itu masih sama...bertapa aku rindu setiap kali mendengar kawan2 menyebut nama ibu...ungkapan keramat yang x mungkin dapat aku gunakan lagi...aku pernah terleka...tapi sudah tiada siapa yang mengingatkan...kata maaf yang sudah tidak dapat aku ucapkan...cerita2 kehidupanku yang hanya mampu aku simpan sendiri...
semuanaya sudah berbeza sejak kita berpisah...kebahagian aku telah pergi bersama...
walau berat dugaan yang perlu aku tempuh dulu...semuanya terasa ringan dengan bimbinganmu...kini...walau dugaan sekelumit kuman...beratnya terasa seperti ketulan batu besar...hilang kekuatan yang aku banggakan...
pernah aku terfikir untuk segera pergi agar kita dapat bersama...tapi aku takut kita x dapat berjumpa...dengan amalan aku yang sekecil kuman...bagaimana kita akan berjumpa...
bertapa aku sangat memerlukan dirimu disisiku sekarang...disaat dugaan hidup datang bertali arus kearahku...aku lemah tanpa binbingan...akan aku lebih cekal menghadapi tahun ini...agar kita dipertemukan di akhirat kelak...In Syaa Allah...

Sunday, January 20, 2013

The Romantic & Idol Season 2

hmmm...actually dh lama nk komen pasal program ni...masa season 1 dulu...aku mcm besa2 ja...bila masuk season 2 ni...aku excited sikit...
castingnya...G-Na, Jewelery's Yewon, Spica's Jiwon, and TwoX's Eunyoung...pastu...FT Island's Jonghoon, BtoB's Minhyuk, ZE:A's Kevin and Vixx's N
bole tahan kan casting dia...
so...bila aku nak tengok 1st episode...aku just wonder sapa pair dgn sapa ja...tp...bila dah tengok...hahaha...dengon konflict yang muncul...serious buat aku excited...sebabnya...masa inteview sebalum diorng jumpa...Yewon cakap dy suka Minhyuk...then...Jonghoon pula cakap dy suka Yewon...Minhyuk pon ada cakap dy suka Yewon...bila dah jumpa...Minhyuk w Yewon...Jonghoon w G-Na...Kevin w Jiwon...N w Eunyoung...
bila dh jmpa each other...Jonghoon pilih Yewon and Jiwon pilih Minhyuk...
yang buat aku excited...Jonghoon mmg nekad gila nak dekat Yewon...hahaha...
so bila...2nd date...Minhyuk dah berubah hati pilih Jiwon...konflict kan???
hahaha...aku pula...aku suka scandal 3 segi antara Minhyuk Yewon Jonghoon...
bila Jiwon nyebok...aku dah rasa marah...hahaha...*emo pula aku*
pastu Yewon dapat tau yang Minhyuk pilih Jiwon...hmmm...
Jonghoon pula buat x taw dekat G-Na n bagi fully attention dkt Yewon...hahaha...lawak ja...
so...anticipate next episode...hehehe...x sabar aku...
*Hmmm*

~HOYA~

Hmmm...actually aku baru tahu tentang hal ni hari ni...to be exact...kelmarin petang...
aku cadangnya nak search gambar oppa...then...aku taip je la HOYA...
tapi yang keluar...








cantikan??? wow...terpesona kejap aku...sbb aku 1st time tengok...yang menariknya...buanga ni sangat unik...macam gula-gula pon ada...seriously cantik...SubahanAllah...
from now on...bunga ni bakal jadi bunga favorite aku...hehehehe...
then aku search lagi...ni yang aku jumpa...
comel sangat bunga ni...x sangka aku...hmmm...x kira la hoya bunga or hoya orang...i love both...
hahaha...
~HOYA FIGHTING~


Wajah Baru Blog~~~

Akhirnya...header yg sudah lama aku nk buat siap juga...Alhamdulillah...
dah tengok header tu??? kelakar x??? hahaha...serious aku happy...well...walaupon x real...hope sangat suatu hari nanti akan jadi kenyataan...FIGHTING!!!
hahahaha...penat juga la aku edit tu...tapi...okay la kan...x da la weird sangat...
pastu pilih template utk blog...punya lama aku search template yang sesuai...banyak kali tukar...last2...guna yang blogger punya juga...then tukar background...x da template yang aku puas hati...
cari template tu la yg makan masa punya lama...kalo x dah lama siap...ni dari petang sampai malam kot aku bertungkus lumus...hahaha...mcm kerja sia2 pon ada gak...
so...lepas ni x tahula bila pula aku rajin nak buat apa2 dekat blog aku ni...hmmm...wajah ni mungkin akan bertahan untuk beberapa tahun...mungkin~~~
Sekarang...dekstop aku pon dah bertukar...kalo dulu gambar keta mazda rx8...skarang gambar yang atas tu...hehehe...bersempena INFINITE H kuar album...ni tanda sokongan aku untuk my oppa...

~사랑해~

Sunday, January 13, 2013

Everything Should Be Alright...

Today...hmmm...nothing big happened...tapi sbb smalam aku tido lewat *blogging punya pasal*...
so...pagi ni mmg sgt susah r nak bangun...hmmm...then ayah call suruh masak...so...baru la bngun masak...hehehe...then tngok tv...pastu rasa bosan yang amat...aku tngok hard disc aku...ada cita adam hawa...sbb bosan rasa mcm nk tngok...tp...rasa mcm lg bosan...huhuhu...btol2 x sabar nk tnggu romantic & idol...waaaaa....seriously x sabar...bka fb...then tutop...check kshownow...then...check twitter...then tutop...
huhuhuhu...bosannya!!!!!
I wish my sis was home...*that not going to happen & i know it...*
Masa lunch...ayah tanya...kata nk pegi tambun...aku pon gtaw la knp x jd...
huhuhu...serious rasa sedih...btol2 dh dreaming nk pegi...
then aku wonder...knp parent org lain x macam parent aku...aku penah trfikir...parent aku x pedulikn aku ka??? aku nk pegi mna pon x da hal...hmmm...tp...ayah penah cakap dkt aku...kalo ayah x bagi aku pegi mana2 yang aku nk...nnt aku kata ayah kongkong aku plak...hmmm...there is truth there...so...this is show that ayah really trust yg aku x kan wat benda pelik2...i should really be grateful right???
Even if mom still around...aku sentasa diberi kepercayaan utk buat apa yang aku nak...as long as x langgar batas dlm Islam...& x buat perkara yang memalukan...so...I really will do everything that i want...because i know when we do something...even if something happen...we learn something...so everything should be alright...

Cuti Sem 3

Assalamualaikum...setelah sekian lama yang x berapa nk lama...
skrng ni aku tgh cuti sem yg ke 3...kira bila msuk balik nnt aku dh sem 4 la...hehehe...
so...bila sem 3 dah berakhir...nk wat konklusi keseluruhan...apakah???
1st...aku dpt banyak pengalaman baru...as human...how to cope with problem...hmmm...bole la nk consider dh matang skit...
2nd...aku end sem 3 ni dgn peningkatan umur...because this year...i'm 21...already??? hmmmm...
3rd...aku really tanam azam utk improve pointer...and work for it...tp...x tahula mcm mna usaha aku dinilai...btol2 nervous nk tunggu result...sbb...aku sgt berharap...
4th...aku bertekad utk tidak tunjukkn childish act anymore...more independent...i hope...
5th...mentally prepared for a super duper busy sem 4...huhuhuhuhu *serius takut stresss*
6th...perasaan hampa dan kecewa kerana harapan aku utk ke tambun telah dikecewakan...yg paling sedih...at the last minute before going...waaaaa...*kesat air mata*
7th...aku belajar men gitar...tp mcm x belajar...hmmm...nk practice pon x da gang...huhuhu...*sobsss*
8th...aku telah berjaya buat kimbab...yeay!!!!! hahahaha...
9th...aku brjaya mnamatkan kelas bahasa korea level 2...so...quite an improvement...
10th...mengupdate the 1st status for 2013...horayyyy...^______^

*SMILE*

There was an error in this gadget