Noted!!!


Monday, May 30, 2011

Status yg x patut !!!

ok...dh baca tajuk entry aku tu??? hmmm...
status apa yg aku mksudkn??? ok...aku mmg xbka sgt twitter...so...status yg aku mksudkn tu of course la refer dkt status fb...nk tahu status apa??? jap...


emmm...ni la status tu...hahahaha...bkn aku x puas hati apa...cma nk share...
ok...meh aku cita...bdk ni post dkt wall UiTM Puncak Alam punya fb...tu la yg dy post...ok...aku taw...ramai ja yg setuju...12 org like...ok la tu kn...hahahaha...apa yg aku nk komen...
dy dh bg komen mcm tu kt wall fb...pastu...ble plak komen tu mnyakitkn hati org tadbir...hahahaha...x taw la org yg baca tu terasa ke x...tp aku yg baca pon rasa sakit hati...
bkn sbb aku x setuju tindakn bdk tu...x da kaitan pon ngan aku...yg aku x puas hati tu...dy punya komen lepas status dy tu...da ja pihak yg bela kampus...tp...dy seorg ttp mencemuh...hahahaha...ntah apa kena ntah...yg nk dok gado sgt tu...dh la meleret smpai dkt status lain plak tu...hahaha...aku mula2 baca mcm rilek ja...dh baca lama2...tergerak hati nk tengok fb bdk tu...aku pon bkak la...ok...apa yg kuar dr mulut aku lpas tngok fb dy??? "patut la"
hahahahaha...knp aku kta mcm tu...hehehehe...aku bkn nk judge org dr cover...tp...emmm...no komen...
so apa yg aku nk kata kt sini...aku taw la...bdk tu msti anak org kaya...tp...x payah la menunjukkn kekeyaan tu...aku taw...the way dy kta suma2 tu...mnunjukkn dy biasa mewah...x ble nk rasa susah...sbb tu pasal la dy dok x habis2 kta mcm2 dkt kampus...anyway...kpd kwn2 aku yg lain...tolong la...just be humble...suma taw...harta dunia ni suma milik Allah...knp nk belagak...chill sudah...hidup mngikut cara yg btol...kalau keadaan dh susah...cba adapt...bkn kerja dok kutuk n kritik...emmm...mmg x bagus...sbb kta x taw keadaan org yg kta kritik tu...ok...hehehe

em...ni status yg ke-2...


huhuhu...sadis n sedikit terasa dgn status tu...bkn the whole part...cma part minat lelaki korea tu ja...ok...aku x la nk bela sgt kaum aku...tp...aku ttp perempuan...bdk yg wat status tu agak melampau bg pndangan aku...bkn apa...dy x da hak nk mngata kalo prempuan nk minat korea...or nk kuat berangan...normal la...manusia...kdang2 leka skit dgn dunia...pastu dy kutuk pasal perempuan yg gedik...emmm...mmg btol pon da prempuan yg wat mcm tu...aku x nafikan...seriously...mmg btol apa yg dy kata...tp...kalo dy ubah ayat dy skit ok jgak...biar sopan sikit tegur tu...hahahaha...actually aku mmg x ska masuk campur hal org...mcm2 perangai org ni...tp yg aku nk komen skit...
1st...psal minat lelaki korea tu...tu hak individu ok...
2nd...psal prempuan kuat mngumpat n so...eh mcm la lelaki x kuat mngumpat...lelaki skarang ble tahan gak o kuat mngumpat...x taw ka???...
3rd...pasal prempuan suka wat status gedik2 tu...hahahaha...abaikan sudah...mmg ko kuat nyebok ke ape???...
4th...guna cara sinis lg berkesan utk perempuan skarang???...eh...kalo perempuan yg baik baca pon ble sakit hati tau...ni dh terlampau punya kasar...mcm ni nk cari gadoh gender ble la...hahaha...abis nnt nk kawen ngan sape???...

hahahaha...tu je la yg aku nk kongsi...hope lepas ni x da yg kutuk aku...hahahaha...ni just pandangan aku...sekadar utk berkongsi...smile (^^,)

Ice Cream...

hehehehe...ni aiskrim almond thrill ...agak baru la...nk cita...aku dh try dh aiskrim ni...mmg sedap...best...new taste...x mcm aiskrim besa lain yg rasa vanilla n chocolate...rasa dy sngat sedap...hahahaha...walaupun suma aiskrim actually sedap ja...tp mmg x rugi r beli...aku jamin...hahahahaha...best...mmg feel r makan...wat aku rasa nk g amik aiskrim ja skrng...tp oleh kerana kondisi suara aku yg mcm penyanyi rock n tekak aku yg dh penat batuk...niat tu trpaksa aku batalkn...huhuhuhu...sedehnya...

Sunday, May 29, 2011

Demam!!!

huhu...emmm...x tahu la nk cita apa sbenrnya...actually...dr kelmarin(semalam) lagi aku aku update blog...siap dh buka new post lagi tu...tp terganggu dek masalah kesihatan...yup...masalah besar aku...selesema...huhuhu...sungguh geli...kihkihkih...tp x ble wat papa...Allah yg tntukan...da masa kta sihat...ni dh tiba masa utk aku sakit...moga dpt mncuci sdikit dosa aku yg bnyak ni...
so...sambung pasal new post...ok...oleh kerana dh buka new post...mmg bajet nk update jgak la...
sudden...teringat pasal cita baru...hehehe...tajuknya...Baby Faced Beauty...so...cadang2 nk tinjau2 la...pastu...rasa brminat plak utk mndownload...hahaha...tmbah koleksi...ok...mula la mndownload...1st episode...eh!eh!...cpat la plak kn...siap dwnload 1st episode...smbng 2nd episode...
n 3rd episode...hehehe...dlm keadaan yg rasa mcm nk buang hidung tu...aku pon dgn baring mndongak(cadang nk elak hidung dr mngeluarkn cecair yg geli2 tu) ...hehehe...so...aku pon mula la tngok 1st episode...oleh kerana posing time tengok cita tu trlampau selesa...mata pon nk layu la...hehehe...akhirnya...lpas habis 1st episode tu...aku trus tutup cover lappy n tido...hahaha...
sedar2 dh lewat...aku pon bka lappy tngok download episode 3 dh habis...so...tutup trus semua tab...nk shutdown lappy...huhuhu...akhirnya...rncangan nk update blog trgendala lagi...
hari ni plak...for sure...aku mmg dh x ble nk wat keja...nasib along ada kt umah...kalo aku n angah saja...nmpak gaya...rumah aku jd mcm rumah x brpenghuni la...Alhamdulillah...malam dh terasa sihat sikit...huhuhu...cma masalah hidung dgn geli2 blum pulih...InsyaAllah...esik baik la kot...n...malangnya...esok aku akan ditinggalkn seorg diri...along nk pegi knduri dkt alor star...emmm...tp ayah akn balik esok...so...everything will be fine...hopefully...emmm...lpa nk bgtaw...ayah tinggal aku...emmm...mungkin sbb tu jgak aku demam...huh??? hahahaha...x tahu la kn...just my feeling kot...but...aku mmg selalu demam bila ditingglkn oleh parents aku...so...mngkin demam ni disebabkn aku rasa lonely??? hehehe...bajet manja la plak...huhuhu...
tp aku x manja la...aku sayang parents aku sgt999...itu pasal la...hahaha...
emmm...tu je la...x tahu dh apa nk ditulis...tekak pon dh mula perit...asyik batuk ja...hehehehe...
doakn aku sihat cepat2 ek...huhuhu...selamat malam...

Tuesday, May 24, 2011

FTISLAND 3RD MINI ALBUM 'Hello Hello' Music video full ver



hehehehe...lagu korea baru FT ISLAND...suka2...walaupun mcm pelik skit lirik dy...tp best jga lpas dgr lma2...cool...selamat mendengar...

Sunday, May 22, 2011

UPU Fasa 2

rasanya sume sdah sedia maklum yg upu fasa 2 telah dibuka mulai 20 may 2011...hehehe...
sbb knp entry tntng fasa 2 ni baru muncul hari ini adlh disebabkn aku telah trlupa utk isi and baru ingat hari ni...thanks to my ex-classmate and my friend asha sbb telah mengingatkn aku tntng hal ni...hehehe...kalo aku lupa trus...mmg aku nk cari maut la...hahaha...sbb??? sbb pilihan fasa 1 aku sangat merapu...so...akhirnya...ni adalah pilihan aku yg terakhir...InsayaAllah...x ubah dah kot...sbb lpas ni aku redha je dpt mna2 pon aku terima ja...apa yg ble wat skarang hnya doa ja...hehehe...moga dapat yg terbaik utk aku...InsyaAllah...em...kalo ada yg nk tahu pilihan aku...ni la yg telah aku putus kn...


emmm...kpd kwn2 yg blom buat permohonan upu fasa 2...bole la membuat pemohonan anda di link ini...PERMOHONAN KEMASUKAN KE IPTA (FASA 2) ...cepat taw...26 may dh tutup...
emmm...kalo rasa susah nk wat pilihan...bincang la dgn keluarga or kawan2...hehehe...yg paling penting pilihlah bidang yg kita suka...jgn terlalu ikut minat...analysis potensi diri serta peluang pekerjaan dimasa hadapan...kalo btol2 dh minat...yakinlah dgn keputusan yg dibuat...jgn biar org lain mempengaruhi keputusan anda...hehehe...selamat membuat pilihan...^_^

Thursday, May 19, 2011

Novel ???

Emmm...stelah sekian lama aku x mnambh koleksi novel...semalam...aku telah beli 2 buah novel...hmmm...apa tajuknya ??? Dr. Cinta dan AD + IZ...



emmm...yg Dr. Cinta tu...tbal 388 pages...agak tebal kalo nk dibndingkn dgn novel biasa...hehehe...actually aku nk beli bnyak lg...hahaha...tp ongkos x cukup...
hmmm...meh nk cita...kalo dgr tajuk tu...aiseh...mmg geli telinga la...hahahaha...
tp jln cita dy ok la jgak...new experience in life...hahahaha...well...aku nangis jgak baca novel tu...
bkn sbb feel dgn love story dy...tp sbb family story nya part...hahahaha...ok...
mmg ter-esk2 jgak la...tp kna cover tngok kiri kanan...nnt malu...hahahaha
tp...novel yg stebal 388 pages ni...wat aku cpta new record...hahahaha...less than 24 hours...aku dh habis...x tolak time tido lg...hehehe...mknanya lesser...hahahaha...syok...

emmm...about the 2nd book tu...hahaha...aku x baca lagi r...nnt aku cita len la...

Lelaki-Lelaki Subuh

Kha, 19 Mei 2011 18:41 | Asyraf Farique | Editor: mawaryangtinggi

Waktu subuh? Solat subuh? Dan kemudiannya lelaki-lelaki subuh?

Apakah itu? Siapakah pula mereka-mereka itu? Macam pelik je bunyinya?

Saya jamin, jika tidak banyak, pasti rakan-rakan sekalian punyai sedikit kemusykilan..

Sebenarnya, persoalan di atas berkait rapat dengan solat subuh. Spesifiknya lagi, persoalan di atas boleh dirumuskan begini;

Adakah anda bersolat subuh secara berjemaah di masjid atau di surau?

Jika ya, syabas diucapkan. Jika tidak, ayuh kita sematkan azam bulatkan tekad untuk lebih beristiqamah solat subuh secara berjemaah di masjid selepas ini. Boleh bukan?.

Soalan kedua pula, kesinambungan dari soalan pertama..

Selepas solat subuh.. apa yang anda lakukan? Membaca Al Quran? Bagus jika ya.. selepas itu? Oppss, alamak.. saya tertidur.

Insya-Allah, hadirnya saya menulis disini adalah untuk bercerita serba ringkas apa yang saya dapat dari program motivasi sebentar tadi di Melaka. Rugi rasanya jika saya tidak berkongsi dengan kalian semua, kerana banyak input menarik yang boleh dirungkai dan dikupas bersama.

Walaupun pada mulanya program ini hanyalah untuk para peserta, tetapi saya dan fasilitator lain turut terpaku mendengar satu demi satu fakta yang dikupas secara teliti dan 'mempersonakan' menarik saya dan yang lain untuk sama-sama mendengar ceramah yang disampaikan. Terima kasih Dr. Ariff.

Rakan-rakan sekalian..

Ada kalanya kita rasa suram, rasa sedih, rasa murung. Bak kata remaja-remaja sekarang, bangun-bangun pagi saja dah emo. Seperti ada sahaja yang tidak kena. Dimanakah silapnya?

Silapnya adalah kerana anda tidur selepas solat subuh. Aduh, memang tepat mengena di pelusuk kiri jantung ini.

Penceramah dengan penuh hemat menceritakan bahawa tidur selepas waktu subuh adalah sangat tidak baik untuk emosi dan kesihatan.

Kenapa? Kerana anda akan disihir jin.

[rujuk surah Al - Falaq]

"Katakanlah, "Aku berlindung kepada Tuhan yang menguasai subuh (fajar)"

"Dari kejahatan (makhluk yang dia ciptakan)"

"Dan dari kejahatan malam apabila telah gelap gelita"

"Dan dari kejahatan (perempuan-perempuan) penyihir yang meniup pada
buhul-buhul (talinya)."

"Dan dari kejahatan orang yang dengki apabila dengki."

Jadi, mulai saat dan detik ini, mari kita sematkan azam untuk berubah. Insya-Allah!

Selain itu, saya pasti ramai yang mengetahui bahawa waktu subuh bukan sahaja waktu yang penuh dengan rezeki, tetapi juga penuh dengan Ilham. Jika anda tidak percaya, cubalah anda belajar atau mencari idea-idea pada waktu subuh.. pasti idea dan solusi-solusi bernas akan timbul. Begitu juga satu jam belajar pada waktu subuh lebih berharga dari 4 jam belajar pada waktu-waktu lain. Namun harus diingat, niat itu yang terutama.

Menyebut pada soal niat pula.. "Setiap perbuatan itu bermula daripada niat" sedarkah bahawa setiap gerak dan kerja menuju kejayaan itu adalah bermula daripada niat. Bagaimana?

Kita gambarkan melalui satu analogi..

Pelajar yang berniat menjadi seorang Doktor yang berjaya di dunia dan di akhirat pasti akan memandang buku anatomy sebagai satu kesukaan dan ibadah, berbeza pula dengan pelajar yang mengambil bidang kedoktoran ini secara suka-suka, ikut-ikutan dan kerana inginkan pangkat dan harta kekayaan.. mereka tidak akan lihat belajar itu sebagai satu ibadah dan perkara yang menyeronokkan. Hasilnya, mereka akan mudah stress dan jemu.. pernahkan anda berasa sedemikian? jika ya.. ayuh kita perbetulkan niat!

Pesan ayah..

"Ayah tengok budak-budak muda sekarang yang masuk dakwah ni bukan tak bagus, diorang ni bagus.. tapi tengoklah macam mana diorang kerja. Time mengajar baca paper, datang sekolah lambat.. akhlak macam inikah contoh seorang pendakwah?"

Tersentak saya seketika, lalu saya menyoal kembali kepada diri.. di manakah silapnya.. saya tidak mahu soal ini menjadi fitnah bagi dakwah...

Kembali berbalik kepada persoalan di atas, Alhamdulillah, ketika itu saya sedang membaca buku terbaru karya Ustz Pahrol Mohamad Juoi, 'Dilema Melayu- islam, kurang fikir atau kurang zikir'. Didalam bab 21 iaitu 'Salah faham tentang islam', beliau banyak mengulas sikap sesetengah golongan melayu-islam yang bukan sahaja salah tafsir tentang islam tetapi menyempitkan sudut pandangan mereka tentang islam.

"Mereka cenderung melihat Islam pada aspek rohaniah semata-mata dengan membelakangkan aspek material, ataupun hanya melihat aspek material dengan meminggirkan soal rohaniah" - Ustaz Pahrol Mohamad Juoi.

Adakah mereka lupa bahawa dunia ini adalah ladang bagi tanaman akhirat?

Kekeliruan seperti inilah yang harus kita bendung. Ini adalah kerana akibat kelemahan sistem penyampaian islam oleh para pendakwah mereka sebenarnya secara tidak sedar bahawa akhlak dan sikap mereka juga menimbulkan fitnah bagi dakwah Islamiah itu sendiri.

Dr Yusuf Al Qadrawi pernah memetik kata-kata seorang sarjana barat yang terbuka hatinya untuk memeluk islam "Subhanallah yang mengenalkan aku islam sebelum aku mengenal orang islam" Ertinya, mungkin jika sarjana tersebut mengenal umat Islam terlebih dahulu hatinya akan tawar memeluk islam!

Maka ayuh, kita jadikan ia sebagai motivasi agar kita boleh menjadi seorang pelajar dan pendakwah yang baik. Hiasilah jiwa kita dengan akhlak dan sifat-sifat seorang pelajar yang cemerlang. Bukan kecemerlangan duniawi sahaja yang ingin dicari tetapi kecemerlangan akhirat juga harus ditampilkan dengan Qudwah Hasanah yang mungkin boleh mencairkan hati insan-insan yang ingin kita dakwahkan itu.

Pesan Imam Hassan Al Banna

Bagi para dai dan murobbi, mari kita tunaikan sepuluh wasiat ini. Ia adalah resipi mujarab buat pengubat umat. Kaedah yang teruji sepanjang perjalanan waktu hingga kini. Mari kita prioritaskan dan amalkan.

1. Bangunlah segera untuk melaksanakan shalat apabila mendengar adzan walau bagaimanapun keadaanmu.

2. Baca, telaah dan dengarkanlah al- Qur'an, berzikirlah kepada Allah dan janganlah engkau senang menghambur-hamburkan waktumu dalam masalah yang tiada faedahnya.

3. Bersungguh-sungguh untuk boleh berbicara dalam bahasa arab yang fasih.
(InsyaAllah, mahirkan bahasa melayu dahulu kerana medium dakwah kita yang paling utama di Malaysia ialah umat islam melayu. Tetapi harus diingat, bahasa arab juga penting kerana ia adalah bahasa Al Quran)

4. Jangan memperbanyak debat dalam percakapan kerana itu tidak akan mendatangkan kebaikan.

5. Jangan banyak tertawa kerna hati yang selalu berkomunikasi (berzikir) dengan Allah sifatnya aman dan tenteram.

6. Jangan suka bergurau kerana umat yang berjihad akan senantiasa berusaha bersungguh-sungguh.

7. Jangan mengeraskan suara di atas suara yang diperlukan pendengar, kerana hal itu akan menganggu dan meyakiti.

8. Jauhilah ghibah (mengumpat) atau menyakiti hati orang lain dalam bentuk apa pun dan janganlah berbicara kecuali yang baik.

9. Berkenalanlah dengan setiap saudara yang saudara temui kerana asas dakwah kita adalah saling kenal-mengenal dan berkasih sayang.

10. Pekerjaan utama kita adalah tertumpu pada waktu yang tersedia, maka tolonglah saudaramu untuk memanfaatkan waktunya, dan apabila kalian punyai keperluan maka sederhanakanlah dan cepatlah diselesaikan.

Alhamdulillah.

- Artikel iluvislam.com

Tuesday, May 17, 2011

Owh...owh...owh...

hmmm...lma jgak aku x update blog ni kn??? hahahaha...actually...aku dh mula malas nk menaip...tu yg jd mcm ni...hahahaha...tp 2 minggu lpas mmg aku agak busy la...so x smpat nk mnghadap lappy utk update blog...
hmmm...apa yg wat aku busy 2 minggu lpas??? hehehe...ni aku nk cita...

6 May 2011
aku pegi selangor...or lbih tpatnya...aku pegi upm...pegi amik kak aku...dy dh abis final exam dy...so kna la gi amik bwk balik umah kn...
ok r...pastu...dh amik kak aku...sperti yg ayah jnjikn...of course...kna la bwk aku gi jln2...hahaha...singgah la cameron highland....hehehe...oleh krn ongkos aku x bnyak(sbb bru lpas beli hdiah besday kak aku)...aku mngharap ongkos org la...hahaha...so...hasilnya...aku tlah dibelikn lg 1 bnda cute...ni la bnda tu...
hahahaha...cute x...ni jga slah 1 korean fever aku...hahahaha...glove n socks 1 set...hahahaha
seriously mmg lmbut sgt...hahahaha
emmm...tu je la ringkasn jln2 aku dkt cameron...hahahaha....

10 May 2011
haaa...hari ni aku pegi main netball dkt pejbt ayah...of course dgn kwn2 pejabt ayah...
hehehehe...sja nk exercise...dok umah mmg badn makin gmok r...hahaha...dh la mmg gmok dh...mkin gmok r...hehehe...so...stelah bbrapa thn aku x aktif skn...aku turun padang...hahahaha...emmm...last aku main netball masa aku form 4...tu pon msa bru msuk maktb...hahahaha...
ok...pastu...x pa la...warming up...kwn2 pejabt ayah tu mda2 lg...hahaha...kira taraf kakak la...hehehe...ok...main la aku...mcm besa r...best position aku...GA...favorite tu...hahahaha...da la sbb trtentu...hehehehe...pastu...main la punya main...dr pkul 8 lbeh smpai pkul 10...hahahaha...serious punya main smpai baju basah lencun...hahahaha...so...aku pon balik umah dulu la...hahahaha...tinggal ayah...
pastu...ptg tu...member aku ajk jmpa...msa tu steady lg...aku pon kuar la...hehehehe...dh tu...balik...mula la aku merasa azab akibat x brsukan dlm tmpoh yg lma...hahahaha...
aku jd org tua...msa tu mmg x ble nk on9 dh...nk wat apa pon x larat...even nk sujud smbhyg pon dh mcm org tua...bkn stakat sakit pinggang...sakit lutut, sakit belakang...konklusinya...seluruh badan...fuh...mmg azab la...nk wat keja apa pon x ble...dh la nk pegi mktab hari khamis tu...hahaha...mmg cari pasal...hahahaha...2 hari aku transform jd org tua...hahahaha...Alhamdulillah...hari khamir tu dh ok skit...cma msih skit kaki...tp dh jnji ngan member...kna la tepati...YESSS...

12 May 2011
ok...today...kna bngun awal...prjalann mnuju maktab...hahahaha...
malangnya...sbb aku trlalu rilek...ku tlah trlmbat...mmg ayah berleter la kt aku...hahahaha...apa ble wat...pastu mmg kalut r...hahahaha...tgh jln trsedar 1 bnda...hahahaha...kalo cita mmg trsangat lawak...aku amik stokin belah kaki yg sma...dh la stokin tu da ibu jari...hahahaha...
serious gelabah...tp mcm besa r...kna cover...hehehe...
n...smpai akhirnya...x da spa yg tahu...hahahahaha...
ok...smpai maktab...trus la bergambr...hahahaha...ni la gmbr2 yg aku smpat snap...







actually ni gmbr2 dgn ckgu2 aku ja...kalo nk ltak suma gmbr...hahahaha...bsok pon entry ni x siap...hahahaha...
pastu...brmalam la kt mktab...hari jumaat tu pon brtolak la balik...tp singgh CP...men bowl...hahahaha...ni la kputusn bowl tu...hahaha...actually ni 1st time aku men bowl for real...yg len tu suma dlm game ja...hahahaha...


hahahaha...aku K yg bwah tu...hahahaha...tngok la brapa bnyak smpang yg aku cipta...
x pa la kn...kira 1st time...hahahaha...pastu aku pon slamat tiba di rumah jam 7.40...hehehe


14 May 2011
hmmm...sperti yg aku kta...aku mmg busy...hahahaha...sbb...aku brtolak ke melaka plak...
hehehehe...bkn wat pa sgt pon...sbb nk hntar kak aku practical kt melaka...hehehe...aku wajib follow...lgpon ayah nk jmpa kwan lma dy...tu yg prgi hntar tu...
so...mcm besa la...aku melentok ja la dlm keta...hahahaha...dh tu nk celik mata mmg susah la...
hahahaha...pstu tgh hari...aku pon smpai la melaka...hahahaha...pnat gila aku tdo dlm keta...hahahaha...
emmm...lpas cari hotel...hahahaha...kmi pon trus msuk rehat2...pastu...ptg tu kuar la...tngok2 bndar melaka...


punya la sesak...hahahaha...nk parking pon x da tmpat...hahahaha...so tngok2 ja la...punya pusing2...sdar2 dh nk maghrib...so kmi pon pegi masjid selat melaka utk smbhyang maghrib...em...ni gmbr masjid tu...hehehe




hmmm...ni la gmbr2 nya...x brapa nk nmpak...sbb mlm kn...hehehe
pastu...kmi pon trus prgi ke tmpat yg ayah jnji nk jmpa kwn dy...pusing2...akhirnya dpt jgak parking...hahahaha...
tnggu dlm bbrapa minit...kwn ayah pon muncul...hehehehe...
dy belanja makn...hehehehe...pastu...ayah smbng2 ngan kwn dy...aku n kkcik plak blah r nk jln2...hehehe...ni tmpat2 yg kmi lepak...hahahaha...




hahahaha...ni la tmpt2 nya...aku pon x sure nma tmpat ni apa dy...hehehehe...
aku da msj kenalan aku yg tnggl dkt melaka...gtaw kta aku ada kt melaka...
pastu dy kta nk dtg tmpat aku jln2 tu...hahahaha...agak lawak r...igt gurau2 ja...pastu dy dtg btol2...n tyme tu dh lewat n ayah dh ajak balik...ok...hahaha...serious rasa berslah jgak la dkt kwn tu...hehehe...tp apa ble aku buat...hmmm...
so...bsok harinya...aku n ayah pon hntr la kkcik dkt tmpat prctical dy tu...(ITU)...hehehe...pastu...kami pon blah la...hahahaha...dlm prjalann tu...kmi singgah PD...hehehe...




hmmm...pastu...bertolak la balik umah...hehehehe...
emmm...ni gmbr yg aku smpat snap masa dlm keta...hahahaha...


hehehe...matahari nk trbenam...cantik kn???
huhuhu...aku x ble nk tdo lg...sbb kna tman ayah...so...bg mengelakkn aku tdo...aku pon mnx izin utk pasang lagu korea...hehehehe...nasib ayah izinkn...so...aku dpt bertahan hinggalah smpai umah...

The End

p/s: actually ni adalah forth trial utk update blog lpas balik dr cameron...tp x mnjadi...hahaha...so this time...aku kuatkn juga smangat utk menulis...walaupon dh lewat pagi...huhuhu...ok la...nk tido dulu...^_^

Sunday, May 1, 2011

Why so sudden ???

emmm...nk cita apa yg jadi kt aku hari ni...tido aku tlah diganggu pagi ni...huh...geram btol...
tgh aku dok mimpi best2...ble plak ada org ganggu mimpi aku...abg aku...yg 2nd...gerak aku bgtaw suruh get ready bila dy balik keja sbb dy nk bawa aku pegi umah mak2 saudara aku...owh...why so sudden...i'm not prepare yet...tp x bole wat pape...aku kna ikut jga...igt x entry dulu yg aku cita ayah suruh aku pegi melawat mak2 saudara aku tu...hmmm...ni la dy...nk kna pegi r ni...
huhuhuhu...dok fikir spanjang pg mcm mna aku nk smbng...last2 aku dh x bole tdo...hahahahaha
pastu aku tngok tv...hahahaha...10.30 dkt 8tv...ada asia song festival...of course kna tngok...ada suju la...hehehehe...korean fever...biasa r tu kn...
pastu...apa lg...mmg ngantuk gila2...x tpu punya la...sbb trbangun awal n x smbung tdo balik...hahahahaha...
pastu...ptg tu pegi r umah diorg...angah bawa keta dy...hahahaha...apa jd...
dh smpai tu...aku tersilap pndang...masa dpn gate umah diorg...aku igt mak ngah aku baru balik umah...padahal ntah makcik mna pon aku x tau...hahahaha...aku pon tersilap gtaw angah...dy pon pegi undur keta...hahahaha...malu siot lol...tp mcm besa r...kna la cover...so...aku pretend mcm x da papa la...mna ble bg kantoi...hahahaha
pastu...masa dalam umah...aku try jd seramah mungkin...dgn begitu kekok memanggil nma sendiri...hahahaha...sesuatu yg selalu wat aku tersasul...hahahahaha...rahsia...
so...Alhamdulillah...segalanya berjalan dgn agak lancar...walaupon sdikit kekok...emmm...macam bnyak ja...hahahahaha...x taw nk kata...papun...aku selamat pergi dan balik umah aku sendiri...
fuh...mmg penat gila...x tipu...smpai aku terlelap dlm keta...tabiat yg sukar diubah...hahahaha...
serious penat gila...kepala aku mmg pening r...ni suma gara2 x cukup tido...hahahaha...
igt balik nk tido trus...tp dh kalo aku x tulis entry ni malam ni...esok mmg aku dh malas nk tulis...hahahahaha...tu je la yg aku nk cita...hehehe...annyeong ^_^
There was an error in this gadget