Noted!!!


Friday, September 16, 2011

Setelah Sekian Lama~~~


Hmmm...actually aku sndiri x sure mcm mna nk start entry ni...jari dh mula bergerak slow...
otak pun dh lmbat melontarkn idea...
rasa dh lama aku x menulis sesuatu yg brkisar hidup aku...
hmmm...last week...of course...mmg sgt busy...mnjalani orientasi...
plbagai prkara yg brlaku...namun x sempat utk aku ceretkn dkt blog ini...shingga hari ini...

emmm...nk cita ckit pasal orientasi...well...nothing much...but...just a few things happen yg mnyebbkan aku terasa...mnggu orientasi ni is the worst n the best...(mcm nk cover je ???)
1st...sbb suai kenal kali ni...dkt USM...the only mnggu suai kenal yg buat smbutan siswa/i secara bsar2an...
sblum ni...suma institusi yg aku pnah msuk...just wat biasa2 ja...
tp...the worst pula...terasa diri sdikit mnonjol...ssuatu yg aku x biasa...1st...aku kna pilih utk naik atas pntas...dh la tyme tu kasut tgh 'kritikal'...malang sungguh...pastu kna join kump prsmbahan for the last night...tu kira ok lg...2nd...oleh kerana kaki aku sakit...malam tu...aku pon pakai selipar la...n aku n ramai2 lg telah disuruh ke hadapan...YA ALLAH...malu gila...tyme tu mmg rasa nk mngamuk...tp tkut effect life aku yg bru brmula d USM tu...huhuhu...sabar je la kn...dah tu...kna pula balik ke tmpat sndiri x ble pakai selipar tu...oleh kerana aku sdikit 'emo' aku tlah malukn diri sndiri sbb 'capub' skit ja x bnyak...huhuhu...nk cita pun x taw mcm mna...maklumla org tgh marah...sukar brtindk mnggunakn akal yg waras...hmmm...inila kisah mnggu orientasi aku di USM...

so...1st day kelas...lecturer bahan x msuk kelas...jga utk klas brikutnya...so...blum jmpa la lcturer bahan...
lecturer calculus plak...hmmm...so far mcm ok...but x ble komen lg la...sbb msih baru...
lecturer mechanics...jga ok...just maybe...sbjk tu quite tough...agak ngeri jgak la...
kalo lecturer circuit plak...mmg nmpak ok...n senior pon da cakap yg dy ok...so x da la risau sgt...hope for the best la...n lg 1 sbjk teras...proggramming...yg ni...lecturer mmg sporting...nmpak santai je la...so akn blajar C++...huhuhu...kna fokus btol2...agak bahaya ni...hehehe...mnakala utk sbjk bahasa...aku amik bhasa melayu(wajib) n bhasa korea...yeay~~~ bahasa favorite aku...mmg excited sgt nk mula blajar...well...aku kn mmg minat korea...nk pergi korea kna la blajar bhasa korea...kn ???

hmmm...as for today...aku dh rncang nk balik umah...ye r...bnyak gila brng yg trtinggal...nsib umah dekat...
so...dlm pukul 3 tu...aku pun call ayah...tnya nk dtg amik aku pkul brapa...so ayah ckap...dlm pkul 4.15 ayah smpai la...so...happy la aku...suddenly...ayah call...dlm pkul 3.30 mcm tu...ayah kta...angah accident...
so ayah kna pergi hospita; sbb kna tngok dy...huhuhu...dy accident truk jgak la...kereta hancur...n dy patah tngan...maybe nk kna ltak besi kot...x taw lg...huhuhu...Allah punya ketentuan...dr rncang nk balik 4.15...jd balik 8.15...tp x pa la...Alhamdulillah...smpai jgak umah dgn selamat...kesian dkt ayah...nmpak letih sgt...tp aku pun x taw nk tolong mcm mna...dh la spnjang dlm keta...aku tahan rasa nk muntah ja...1 keta bau petrol...sbb ayah letak barang yg selamat dr kereta angah...mngkin ada yg trkena petrol...huhuhu...seriously...mmg nk muntah...jd aku pon x dpt wat apa2...ayah mnguap bnyak kali masa bwak keta...huhuhu...kesian dkt ayah...hmmm...

so...mngkin esok bru aku pergi jenguk angah...sekian catatan utk entry kali ni...^____________^

Andai Seorang Lelaki Itu Datang

Andai seorang lelaki datang kepadamu ketika kau perlukan teman...
Andai seorang lelaki datang kepadamu dengan ciri-ciri lelaki idaman...
Andai seorang lelaki datang menegur dan membuatmu terhibur...
Andai seorang lelaki datang menanyakan pendapatmu tentang dirinya...
Andai seorang lelaki datang menanyakan tentang ketampanan wajah dan keromantikan dirinya kepadamu...
Andai seorang lelaki datang memintamu membetulkan kolar baju dan rambutnya...

Andai seorang lelaki datang kepadamu sambil merapatkan badannya kepadamu...
Andai seorang lelaki datang tanpa segan silu padamu walau dirimu sudah pemalu, sopan dan ayu...
Andai datang waktu itu, apakah tindakanmu...
MUNGKIN PADA PANDANGAN LELAKI ITU,
"Kau sangat comel pada mataku"
"Kau dah seperti adik kandungku"
"Lu keras macam tomboy takkan lu nak feeling dengan gua"
"Kau dan aku bukan alim sangat jadi tak perlu hipokrit"
"Kaulah kekasihku, kau perlukan belaian dan sokongan moral dariku"
"Aku tahu kau sunyi, aku tak kisah kalau aku kau nodai. Aku sudi dan sabar menanti"
"Oh, kau adalah bakal isteriku, aku harus berlatih dari sekarang 'menumpangkan' bahuku"
"Ku berbuat begini tiada yang tahu, kau takkan cerita pada orang lain"
TETAPI WAHAI PEREMPUAN, ADAKAH ITU YANG KAMU MAHU DAN DAMBAKAN? ADAKAH ITU YANG KAMU PERLUKAN?
Andai seorang lelaki itu datang...
Dan hanya dirimu pengawal gelanggang...
BERANIKAN diri untuk BERUNDUR
GAGAHKAN diri untuk TIDAK CAIR DILEBUR
TABAHKAN diri untuk menjadi PEREMPUAN EKSLUSIF YANG UNGGUL!
Perempuan yang taat hanya pada lelaki bernama ayah dan suami
Perempuan yang sedar maruah dan keunikan diri
Perempuan yang takkan cair dengan pujukan rayu 'syaitan' lelaki
Perempuan yang punya jati diri, berundur kerana TAK MAHU SUAMINYA NANTI DIBAYANGI BEKAS TEMAN-TEMAN LELAKI.
Sesungguhnya, neraka itu hakiki...
Ingatlah wahai diri yang bernama perempuan,
Andai seorang lelaki itu datang...
Beranikanlah diri untuk BERFIKIR dan MENOLAK dengan mata...
Sumber Grafik - blogspot

Saturday, September 3, 2011

Just A Few Days...

raya dh lepas about a few days ago...nk dftar msuk usm plak lagi a few days...mmg da rasa nervous...stelah hmpir 6 bulan aku duk dkt rumah...x keje...n x buat apa2...akhirnya...aku akn msuk tempat baru...kena mula study hard balik...tension dgn exam...bngun awal utk msuk kelas...buat assignment...n mcm2 lg...
hahahaha...hidup aku akan kmbali busy...x sabar rasanya...bkn apa...dok rahat kt umah mmg la best...tp...kalo dh smpai dok saja x da keja...jd sgt bosan la...tu yg aku x sabar nk msuk blajar balik ni...
papapun...hopefully hidup aku dkt usm nnt still teratur walau busy mcm mna pon...bkn apa...kna la spare masa utk balik umah jgk...hehehe...dh umah dkt ja...kna la balik kerap...hahahaha...
barang x prepare lg ni...huhuhu...malas btul la...barang bnyak sgt...beg dh nk pnuh dh ni...penat la aku nk mengangkut nnt...buatnya dpt bilik tingkt bnyak2...pengsan la aku...
msuk u ni...harap dpt redhakan prob aku...hope sgt...ada perubahan bila masa berlalu...
nk prbetulkan skrng pon rasa mcm x da mkna...so...biar masa yg menetukn...
lg 2 hari ja nk tinggalkan umah...hope dh x da prob la...tkut pergi dgn linanangan air mata...aku kalo bole nk pergi dgn senyuman yg gembira...
lagi 2 hari...aku btul2 kna kuatkn semangat n sabar bnyak2...hope bole brtahan...

hmmm...rasa masih blum trlambat utk aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua pelawat blog aku...terima kasih sbb sudi jenguk blog aku ni...
There was an error in this gadget