Noted!!!


Tuesday, July 9, 2013

Ramadhan Datang Lagi

Alhamdulillah...berjumpa lagi kita dengan Ramadhan...
hmmm...esok dah mula berpuasa...jadi hari ni aku kuatkan semangat untuk buat cupcake...hehehe
actually aku rancang nak buat lama dah...cuma malas...tu yang tak jadi2 tu...
so hari ni bangun awal la untuk buat...hehehe
ni la hasilnya...aku buat sikit ja...tak orang sangat pon dekat rumah...aku dengan angah je kot...


hehehe...aku ingat nk biar choc chip tu dekat atas...tapi 3 ja yang x turun...yang laen suma tenggelam...huhuhu
tapi takpa...rasa suma sama aja...hehehe
hari ni juga baju raya aku dah siap...hahaha
belum puasa dah ada baju raya...hehehe
nak post gambar nanti tak surprise pula...
apapon...bersempena menyambut bulan barakah bulan Ramadhan kali ini...aku ambil kesempatan mengucapkan selamat menunaikan ibadat puasa dan solat tarawih kepada semua umat Islam seluruh dunia...
semoga Ramadhan kali ini memberikan kita sejuta keberkatan dan maghfirah...Insya Allah...
jangan lupa...malam ni dah bole solat tarawih...hehehe
marilah kita bersama-sama memeriahkan rumah Allah...moga menjadi amalan kita seumur hidup...Amiinnnnn~~~
untuk mengakhiri entry pada hari ini...aku sertakan video lagu Rindu Ramadhan daripada kumpulan Devotees unntuk tatapan semua...
~~~ASSALAMUALAIKUM~~~
video

Sunday, July 7, 2013

"1st Experience"

again...and like always...my sis akan buat practical at the end of every sem...but for this time...dia buat dekat tempat lumba kuda...and for the 1st time time today aku masuk tempat lumba kuda...
what make me excited is...i'm meeting with race horses...
like i always seen in tv and picture...but...the difference is...race horse lagi tinggi...
so...interesting experience sebab dapat pegang kepala kuda tu...
and give a feeling untuk having a race horse...???
hahaha...seriously...everyone should have this experience...and toda...for the 1st time aku rasa kuda sangat comel...tak tahu macam mana nak gambarkan perasaan aku dengan kata2...
terlalu excited sampai rasa macam nak main lama2 lagi...huhuhu
anyone nak hadiahkan kuda untuk aku??? *please*
kind of thanked my sis for giving me a chance to have such experience...hmmm
unfortunately tak sempat nak ambil gambar dengan kuda tu...such a waste...huhuhu
after this...horse will be my fav (pet???)
hahahaha...i just don't really get it...but the horse seriously gave me a wonderful feeling...
till now for today...really need a rest from a long journey(kulim-ipoh...ipoh-kulim)
~GOOD NIGHT~
!!!ASSALAMUALAIKUM!!!

Saturday, July 6, 2013

Ideal Type???

hehehe...not to mention la...ni memeang terpengaruh dengan korean wave...either in drama or variety show...both give quite the same impact...
macam yang aku heboh2kan...ideal type aku skrng ni mestilah Hoya Oppa...
 
hahaha...ekceli...tetiba ja terfikir pasal benda ni...tu pon sbb aku terpengaruh dengan drama korea yang aku tengok...then buat aku terfikir...kadang2...aku ni mudah sangat ter-absorb dalam drama yang aku tengok...
perwatakan seorang lelaki yang kita sebagai seorang perempuan mahukan...
terkadang ciri2 yang kita inginkan tu hanya sesuai sebagai "boyfriend" sahaja...bukan sebagai suami...
bila kita tanya kaum muslimah...semestinya akan memberikan ciri2 seperti beriman dan dapat membimbing...
sudah semetinya itu syarat wajib untuk menjamin keluarga yang bahagia...
tetapi...ada juga kaum hawa yang menolak ketepi ciri2 tersebut atas dasar cinta...suka...sayang...
tidak dapat dinafikan...ada pasangan yang mengatakan cinta penting untuk membina sebuah keluarga...
dan aku sendiri tak pernah menyalahkan orang yang berpendapat sedemikian...sebab tidak ada salah pada kenyataan itu...
tetapi...bagi aku...disamping semua itu...perlu dilengkapi dengan ciri2 yang lain...
bagi seorang muslimah yang meminati KPOP seperti aku...
we have our own ideal man like in KPOP group or in DRAMAs...
but...as in reality we lived...we need Muslim to be our husband that could guide us... 
dulu mak pernah tanya..."macam mana kalo lelaki muka korea yang aku suka muncul depan aku?"
aku pon jawab..."mustahilla"
but then...aku terfikir..."kalo"
hmmm...aku fall in love in first sight???
tapi aku tak rasa macam tu...sebab mostly yang aku minat adalah disebabkan perwatakan "mereka"...
aku tak nafikan...visual main peranan yang agak pentaing tapi...hahaha
bagi aku...untuk lelaki yang aku mahukan:
1. macho: lelaki itu tak kan cakap atau buat benda yang bole memalukan diri sendiri...and have a very strong pride...
2. neat: mestilah beperwatakan kemas...at least depan aku...aku x kesah kalo x pandai kemas rumah or masak...tapi mesti jaga kebersihan...
3. visual: tak semestinya hansome...cute n style is already enough...
4. sense of humor: aku memang senang jatuh hati dengan orang yang pandai buat lawak yang "make sense"...
5. tinggi: hahaha...ciri wajib!!! *no other komen*
tapi..in reality...kalo aku tengok drama...lelaki yang beperwatakan "comel" memang bole buat aku jatuh hati dengan drama tu...
watak "comel" yang aku maksudkan...hmmm...aku pon x pasti mcm mna nk describe dengan words...
comel macam...Cha Seung Ho(Cheondamdong Alice), JB(Dream High 2), Dok Go Jin(Greatest Love), 
Jung Jin Gu(It's Okay Daddy Girls), Hyeon Ki Jun(Lie To Me), Kim Do Jin(Gentleman's Dignity), 
Han Ki Joo(Lovers in Paris) and ada lagi...x ingat dah...hehehe
so...apa yang aku nk sampaikan...tak semestinya muka handsome tau...yang penting...perwatakan menambat hati...ewwwaaahhhh...*ayat geli btol*
tapi...tu suma hanya bole jadi ciri2 sampingan saja...sebab yang paling penting mestilah AGAMA...
seorang yang dapat membimbimg kearah yang lebih baik...In Syaa Allah...
sebab..bagi aku...even kalo kita kawin dengan orang yang kita tak cinta pon...kalo dia lengkap aspek AGAMA...mesti jatuh cinta punyala...hahaha
sebab tu penting untuk kita cintakan ALLAH lebih dari manusia...sebab cinta manusia tu akan datang kemudian untuk kita...
~~~Fikir-fikirkan dan selamat beramal~~~
*SEKIAN*

There was an error in this gadget