Noted!!!


Wednesday, December 11, 2013

Just Saying

Alhamdulillah...masih sihat bernyawa...
apa khabar kawan-kawan...moga semuanya sihat dan berada dalam redha Allah...Aminn...
actually baru ja balik dari siapkan assignment...hehehe...esok due date hari ni baru nak kalut buat...
aku bakal menghadapi peperiksaan final sem 5 lebih kurang lagi 3 minggu...tapi kalo tolak study week...tinggal 2 minggu ja...and 2 minggu ni juga la tempoh yang paling busy...minggu ni kalut dengan assignment yang due date nya berturut-turut...minggu depan pula denga test and viva...
serabut juga la...tapi aku cuba nak selesaikan semuanya dengan tenang...
sem ni sangat penting untuk aku...sebab sem ni la yang akan menentukan hala tuju aku nanti untuk internship tahun depan...doakan aku ye kawan-kawan...
Walaupun masalah yang sama tetap timbul...aku nekad untuk kuatkan semangat and ambil langkah tidak peduli...sebab aku dah penat nak berfikir tentang masalah yang sama...punca masalah yang takkan dapat aku selesaikan...buat my sis...be patient...Allah knows what best for us...
others mungkin tak bole faham dan tak akan faham...hanya yang mengalami je yang akan faham...so...please la...yang belum mengalami...jangan buat-buat faham kalau tak faham...sebab itu semua hanya menambah beban perasaan kami...JUST SAYING...no offend okay...

Good Luck untuk semua yang akan menduduki peperiksaan and forgive me for all my mistake...sedar ataupun tidak...sebab kita manusia yang sentiasa mudah untuk melakukan kesalahan...
Walauapapun...semoga kita semua dirahmati Allah...Assalamualaikum...

Saturday, September 14, 2013

Dilema Aku...???

Alhamdulillah...setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya...dan aku yakin hakikat itu.
Masalah tu sebenarnya salah satu bentuk ujian yang Allah bagi...jadi kita harus sentiasa bersyukur untuk itu.
Untuk mengelakkan diri dibelenggu kerisauan yang teramat...kita kena bersabar dan berdoa moga diberikan petunjuk secepatnya.

Kehidupan aku di Kelantan bulan lepas...walaupun tak sampai sebulan...Allah bagi peringatan untuk aku tak lupa pada-Nya. Kereta aku accident...pintu kena tukar. Walaupun perasaan marah tu sukar dibuang serta merta...Alhamdulillah...aku cuba juga.

Disebabkan aku tak dapat asrama untuk sem 5 ni...alhamdulillah...aku berjaya dapat rumah sewa. Tapi hari ni aku result asrama rayuan ke2 keluar and aku dapat asrama.

Walauapapun, aku masih belum dapat buat keputusan yang terbaik...Insya Allah...aku mohon petunjuk Allah. Moga pilihan yang bakal aku buat adalah yang terbaik.
By the way...hari ni aku buat kimchi...hmmm...ingat nak bawa balik rumah sewa nanti...tapi macam tak jadi la pula kan...let the time decide.



hehe...nampak macam best kan...

okay...i think...just till here...Assalamualaikum.

Tuesday, July 9, 2013

Ramadhan Datang Lagi

Alhamdulillah...berjumpa lagi kita dengan Ramadhan...
hmmm...esok dah mula berpuasa...jadi hari ni aku kuatkan semangat untuk buat cupcake...hehehe
actually aku rancang nak buat lama dah...cuma malas...tu yang tak jadi2 tu...
so hari ni bangun awal la untuk buat...hehehe
ni la hasilnya...aku buat sikit ja...tak orang sangat pon dekat rumah...aku dengan angah je kot...


hehehe...aku ingat nk biar choc chip tu dekat atas...tapi 3 ja yang x turun...yang laen suma tenggelam...huhuhu
tapi takpa...rasa suma sama aja...hehehe
hari ni juga baju raya aku dah siap...hahaha
belum puasa dah ada baju raya...hehehe
nak post gambar nanti tak surprise pula...
apapon...bersempena menyambut bulan barakah bulan Ramadhan kali ini...aku ambil kesempatan mengucapkan selamat menunaikan ibadat puasa dan solat tarawih kepada semua umat Islam seluruh dunia...
semoga Ramadhan kali ini memberikan kita sejuta keberkatan dan maghfirah...Insya Allah...
jangan lupa...malam ni dah bole solat tarawih...hehehe
marilah kita bersama-sama memeriahkan rumah Allah...moga menjadi amalan kita seumur hidup...Amiinnnnn~~~
untuk mengakhiri entry pada hari ini...aku sertakan video lagu Rindu Ramadhan daripada kumpulan Devotees unntuk tatapan semua...
~~~ASSALAMUALAIKUM~~~
video

There was an error in this gadget