Noted!!!


Thursday, December 13, 2012

Kemalangan...

hmmm...pada 5 Disember 2012 yang lalu...kira2 jam 7 ptg...(mcm tulis report plak...hehe)

tapi...pada waktu tu la...kereta aku kemalangan...lebih tepat lagi kena langgar...
hmmm...mmg sangat marah...even bila teringat pon tetap rasa marah...tapi benda dah jadi...and masa x bole diputar kembali...so...redha je la...Allah nk uji aku...





ni la keadaan keta aku lepas kena langgar tu...lupa nk gtaw...kena langgar dengan sebiji moto x guna...sebab ni 1st experience aku...no plate aku x tengok...n even moto jenis apa pon aku x perasan...
moto dy x nmpak jd teruk pon...nampak sangat dia bawa laju...sebab keta aku yang teruk...
tapi...biasala...jenis orang yang x da rasa tanggungjawab...dy letakkan semua kesalahan atas bahu aku...
hmmm...oleh yang demikian...duit JPA la terpaksa digunakan...x kan nk minta duit ayah...
kos baiki:
plat patah = RM 12
beli lampu = RM 60
pasang lampu & ketuk bumper = RM 10(sebab kawan ayah yang buat)
tapi...bumper tu dah x bole nk wat papa sangat...still kemek...
kalo ikut hati aku...mmg nk tukar bumper terus...tapi ayah cakap biar je dulu...
lagi 1...sebab bumper ada patah..jd dy jatuh skit...berlanggar dgn exhous(x taw nk eja)..
pastu terpaksa ikat skit supaya x berlanggar dah...tapi...bumper tu tetap bole nmpak jatuh skit...huhuhu...
sedih2 jgak la...tp...kena redha je la...tapi Alhamdulillah...masih bole guna...
bila dah baiki tu...baru la aku cool down sikit...kalo x...all the time aku emo...huhuhu
~THE END~


Saturday, October 27, 2012

Salam Cinta

kualiti x brapa bagus...tp bole la nk tengok...(sbb video tu trpaksa diconvert kpd saiz yg lebih kecil...)



Sunday, October 21, 2012

2012

Dah setahun berlalu...Alhamdulillah...aku masih bernyawa utk teruskan hidup ini...

Sekarang dh msuk 2nd year...everything have to change...towards the improvement...am i right???

A lot more busier...a lot of money flowing out...and didn't come back...

Having 'such' experience...

Tell you what...i think i got matured...hahaha...so all over myself again...

Hmmm...a new story to tell...actually...it wasn't really a story...but..just that...

Let rewind back some time...during my 2nd semester...truthfully said...i not so interested in my course-mates...but...it just happened some of them giving me a good and bad impression...i am not trying to say i am good...but...hmmm...nothing...
so...one day...actually...one night...i had a dream...i dreamed of one of my course-mate...which name i can't tell anyone...before this...i have never spoke or giving any attention to that person...but then...because of that dream...i started let my eye to look at that person...hmmm...it wasn't a good thing for me...
and now...it's started getting weird...i have always see that person...but...i truly don't like it...why...just that i think there is someone else in that person heart...i am no really sure but...it seem so...clearly...
then...one day...that person said something towards me...which is not really a good thing...but...because of that...i trying to be more positive...my problem is...i want to empty my heart...i don't want to be disturb with all those lovey-dovey things...but it seem a little hard...so confusing..so hateful...
i am just want to have my prince charming in my heart...sincerely...

Huh...quite a problem right...

Then...my friend told me this one thing..."kalau kita segan dengan seseorang tu...maknanya kita suka dia"
what the ****...who said so...??? so nonsense...if that so...am i having one side crush to mostly all guys around me??? hahaha...so funny...

Hahaha...that is all i can think for this time...hopefully 2012 end well...^________________^

(p/s: saja nk improved my english...hehehe...good luck you all in everything you are doing)

*PEACE*

Sunday, July 22, 2012

Salam Ramadhan Al-Mubarak...

Assalamualaikum w.t.b.
setelah sekian lama x mngunjungi blog ni...aku kembali untuk mencoretkan sesuatu...
Alhamdulillah...selamat sudah sehari aku berpuasa untuk Ramadhan kali ni...
walaupun terasa teramat sunyi...
sudah lebih setahun setengah aku ditinggalkan...tetap rasa rindu tu x pernah berkurang...
banyak dugaan yang terpaksa aku lalui selepas ditinggalkan...alhamdulillah...aku masih mampu berdiri didunia ini...bertapa rindunya saat menghadapi hidup bersama-sama...hanya Allah yang tahu...
berat untuk aku ucapkan..takut ada yang berkata aku mahu simpati...tapi...kalau aku mampu...mahu aku jerit sepuas-puas hati rasa rindu itu...
walaupun ramadhan lepas kita sudah tidak bersama...tapi...kehadiran kakcik disisi sedikit sebanyak membuat aku lupa seketika...cuma ramadhan kali ini...aku betul-betul sendiri...tanpa kakcik(kakcik praktikal...huhuhu)...tanpa angah(kerja shift malam) dan along(kerja dekat melaka)...
sunyi x terkata waktu berbuka berdua dengan ayah...aku x tahu 'perempuan tu' pergi mana...aku x peduli pon sebenarnya...aku lebih selesa kalau dia x da dalam rumah...
kejamkah aku??? biar sejuta orang kata aku kejam pon...aku x akan terima dia...
waktu aku sembahyang terawih tadi...huh...rasa mengantuk sangat...terutamanya masa rakaat ke4...cadangnya nk berhenti masa rakaat ke8...tapi...hilang pula rasa mengantuk...lalu aku teruskan...selalunya...ada emak atau kakcik yang suruh aku teruskan sehingga habis...tp kali ni...aku sendiri...
Alhamdulillah...aku selesaikan solat tarawih malam ni...sendiri...tanpa paksaan...dalam hati...emak mesti bangga dengan aku kalau emak ada...macam nk mengalir air mata aku...rindunya aku dekat emak...
aku mesti kuat kalau aku nak teruskan kehidupan aku...perlahan-perlahan...aku perlu belajar hidup sendiri...tanpa emak disisi...alangkah bosannya hidup aku...hmmm...
banyak perkara yang berlaku dalam hidup aku yang x mampu aku coretkan disini...
perkara-perkara yang mengguris hati...menghampakan rasa dan mengecewakan diri...
seiring dengan turun naik iman aku...
walau ada ketika aku lalai dan leka...aku harap ramadhan kali ini meningkatkan kembali iman aku dan umat Islam seluruh dunia...amin...InsyaAllah...
Semoga Ramadhan ini memberikan seribu erti buat diri kita semua...SELAMAT BERPUASA...

"Ucapkan pada sahabatmu Ramadhan Karim...
Ertinya Ramadhan yang mulia..."
"Maka suruhlah sahabatmu menjawab Allahu Akram...
Ertinya Allah Maha Mulia..."

p/s:hehehe...ini sms yang aku terima dari no yang  aku x tahu...so just sharing...(no spa la tu ek???)

Monday, March 19, 2012

Langkawi 3 Hari 2 Malam

bertolak dari umah...pkul 6.45 pagi...smpai stesen...kaunter x bka lg...so tunggu je la dulu...lpas beli tiket...kmi pon naik bas...pkul 7 pagi...mulakan perjalanan ke Alor Setar...hehehe...sampai AS dh nk dekat pkul 10...dgn prut yang lapar...kmi truskan juga perjalan ke jeti Kuala Kedah...Alhamdulillah...smpai je di jeti...feri ke jeti Kuah mmg dh ada...so trus beli tiket n naik la...hmmm...perjalanan ke Langkawi mmg lama...bkn aku mabuk laut...tp...bunyi enjin bot yg kuat mnyebabkan aku sakit kepala tp x dpt tido...huhuhuhu...
Akhirnya...kami smpai di jeti Kuah, Langkawi...hehehehe...rasa adventure gila bila pergi berdua dgn kakcik...
then ambil gambar skit2...hehehe...



hehehe...lpas makan kfc bebas cukai...berehat kejap...ambil gambar dulu...
mulakan perjalanan ke hotel naik teksi...hehehe...1st time book hotel gna nama sendiri...hahaha
 
dah masuk hotel...kami pon berehat sepuas-puasnya(hmmm...x da la puas sgt pon...)
pastu...ptg tu...apa lg...jalan2 la...tp...suma tmpat jauh2...huhuhu...x da apa sgt pon...tp...kami jumpa kedai coklat...sepatutnya nk beli masa nk balik...tp sbb dh alang2 keluar...kami pon trus beli la...

 hehehe...banyak x...suma sekali dlm RM300++...hehehe...tp x pa...puas hati...
esok harinya...kami naik teksi ke Oriental Village...hmmm...tujuannya...nk merasai kereta kabel yg dikatakan terpanjang tu...hmmm...tp kami sampai awal...kaunter tiket pon blom bka lg...so...mcm biasa la...bergambar dulu...hehehe



 Yeah...finnally it's the time...beratur beli tiket...


hehehehe...seterusnya suma view semasa perjalanan ke top station cable car...hehehe...



Akhirnya tiba di PUNCAK...hehehe...seriously best...sejuk...hehehe...



masa ni angin mmg sangat kuat...kalo ble dirakam angin tu...mmg tu la bnda 1st yg aku nk bawa balik...hmmm...Subahanallah...



best...semua puncak pun nmpak dekat je...hehehehe...bole sentuh gitu...


nk rasa advanture skit...hehehe...turun bukit senang...nk panjat balik mmg letih...huhuhuhu...



bergambar buat kali terakhir....di Oriental Village...


main dgn arnab kejap...hehehehe...jinak gila...geram btol...


setelah berjalan kaki dr Oriental Village ke Telaga Tujuh...hasilnya sangat mngecewakan...


baruseparuh tangga...hmmmm...

penat naik tangga setelah bertarung dgn monyet sbelum naik tangga...huhuhuhu...PENAT !!!

 bole senyum lg ??? hahahaha...


telaga yg mcm x ckup tujuh...huhuhu... KECEWA !!!

setelah teksi sampai pada pkul 5 ptg...kami pun pulang ke hotel...huhuhuhu...hari yg letih...
esoknya...selepas sarapan...kami pon kembali ke jeti Kuah pkul 10 pagi...walaupon ada sedikit konflik...(sbb masing2 dh penat...hmmm)...kami ttap sempat menikmati Kenny Rogers sblum kembali ke jeti Kuala Kedah...lbih kurang jam 7...kami selamat tiba dirumah...Alhamdulillah...

p/s:penat menaip...kih3...sikit je pon...spatutnya entry ni d tulis pada 14 Feb 2012...tp sbb masa yg x mngizinkan...hari ni baru entry ni disiapkan...huhuhuhu

Sunday, January 22, 2012

Selamat Bercuti !!!


Fuh...stelah 1 sem aku perah otak...akhirnya dpt relaks jga...hmmm...walaupon x da la aku strugle maut...tp...just...huhuhu...x taw nk kta mcm mna...btw...final exam dh berlalu...n jujur aku ktakan...aku mmg x ble nk wat...ke4-4 paper...tp...tawakal je la...
Actually hari rabu ptg aku dh bahis paper yg trakhir...tp aku sengaja balik khamis...malas nk kemas brg cepat2...sbb bilik kna kosongkan...so mmg bnyak la brg aku...hehehe...apa pun...Alhamdulillah...aku dh selamat smpai umah...btw...oleh kerana duit jpa dh masuk...aku mmg berkobar2 la nk beli tablet...akhirnya...penantian aku brakhir...hari jumaat tu ayah bwa aku p beli Galaxy Tab 7.0 Plus..hehehe..sronoknya...mcm x caya pon ada gak...sbb aku mmg tringin lma dh...tu yg jd over excited tu...ni tablet tu...
 

hehehe...puas hati dh...kih3...seronoknya~~~~
yeay...hahaha...hmmm...so...skrang aku just tunggu kak aku balik ja...sbb...hehehe...nk pegi Langkawi dgn kak aku...berdua shaja...wah...msti best...
tp...tarikh yg aku pilih utk pegi langkawi tu sma dgn tarikh lesen aku mati...so...lpas balik dr bercuti bru bole renew lesen..pastu dh x prlu tampal pelekat p dh...yessss!!!
hehehe...
tp skrng aku sgt bosan duduk umah...rutin aku hari2..main rabbit...bka laptop...men game...tngok tv...makn n tido...waaaa...x bgusnya...hehehehe...btw...lama aku x update blog...suma gara2 busy dkt usm...huhuhu...
ok la...smpai sini dulu...nnt tulis lg...a'ah...nk tukar background la...hehehe...
There was an error in this gadget