Noted!!!


Thursday, June 23, 2011

@#$%&%$#

sedih sgt...hmmm...tu la yg ble aku kta kn...bkn apa...baru2 ni...
aku nk smbung download cita korea aku...tba2 x bole...
mla2 aku igt sbb server aku x btol...pastu ble aku try bbrapa hari kmudian pon...masih x bole...
aku pon try tnya abg aku...kot la dy taw...dy kta...kalo x bole mngkin sbb malaysia dh block...
huh??? masa tu aku mcm musykil...tp bila komp abg aku pon x ble bka...hmmm...mmg sure r dh kna sekat...huhuhuhuhuhuhuhuhu...sedih n geram...rasa nk pidah negara immediately...
tell me please...knp nk sekat...bkn nya effect org pon...
ssah la mcm ni aku nk download cita korea...hmmm...
tension btol...
nk beli cd...mampus r...kna g rompak bank...bru ble...
argh...mmg myusahkn...
lpas ni...kalo nk download...kna download by part...gila lembab la...nk tunggu 1 episode...kna download 5 kali...
kalo x ble download skali gus ja...ni pi dok kacau org wat sekat2 plak...mna org x hack...
haish...mmg x patut...mngganggu keseronokkn aku ja...BENCI

Monday, June 13, 2011

Keputusan telah dibuat...

Akhirnya aku terima USM...huhuhu...apa perasaan ??? entah la...aku pon x sure...mnyesal ??? langsung x...sbb aku yakin Allah dh tntukan segalanya...tp sbb dpt tahu awal sgt dr tarikh masuk...aku rasa gugup sgt...knp nervous ??? sekali lagi...entah la...mungkin sbb akn brhadapan cabaran yg akan mnentukan masa depan aku...kalo dulu...masih blom tentu haluan aku mcm mna...tp skarang...suma dh lebih jelas...so...apa patut aku buat ??? entah la...just hope aku dpt teruskan segalanya dengan cemerlang...hmmm...about usm...aku x kisah sgt la...paling truk sku face problems pon aku ble lari balik umah kejap...sbb...uamah aku dekat ja...hahahaha...mmg seronok...dh lama x rasa perasaan umah dkt dgn tmpat blajar...dh lupa mcm mna rasa...hehehe...walaupon x la dkat sgt yg mmbolehkn aku brulang tiap2 hari...tp cukup dekat kalo aku nk balik tiap2 minggu...hahahaha...for this year aku dpt asrama...but things to worry...the next2 year...4 tahun bkn tempoh yg pendek...hahaha...mungkin ada yg kata terlalu awal utk aku risau pasal bnda ni...but the things is...aku mmg risau...pastu tido mlm aku skrang ni dh x brapa nk lena...sbb asyik fikir mcm mna nnt aku kt sna...mcm mna tmpat aku nk tido...mcm mna tmpat aku nk blajar...n mcm2 lagi...hmmm...kena cari kawan baru lagi...tp yg tu aku x kesah sgt...sbb dkt nibong tebal tu kira mcm area aku la...bahasa kira lancar ja...hahahaha...tu yg fun...bole rilak nk cakap...x perlu jga loghat lg...hahahaha...so fun...

peristiwa USM igtkn aku masa lpas form 3 dulu...lpas pmr...aku mohon MRSM...of course la...mmg nak sgt masuk MRSM...tp result pmr x cemerlang...buat ujian kmasukkan pon x brapa nk bole...masa form 4...aku pon kira dh putus harapan r nk masuk usm...masuk la teknik...
tp...Alhamdulillah...akhirnya...ada jga rezeki aku kt MRSM...mmg sgt brmkna...aku dpt...n tamatkn zaman prsekolahan aku kt MRSM Beseri...
persamaan dgn USM plak...masa dpt result sem 2 asasi dulu...aku sekali lg putus harapan nk masuk usm...sbb pointr x brapa nk cemerlang...so...persediaan mental aku tyme tu...utk upu ja...
tp...Alhamdulillah...aku dpt jgak USM...walaupon x dpt course yg aku nk...yg mnyebbkn aku sdikit berbelah bahgi nk masuk USM @ nk tunggu upu...tp...akhirnya keputusan telah dibuat...aku pilih USM...InsyaAllah...segala yg berlaku sudah ketentuan Allah...InsyaAllah...Allah akn bantu aku teruskn hidup aku di USM dgn baik...

hehehe...hari ni baru print surat tawaran...hehehehe...


hehehe...kali ni aku dh hitamkn ic aku...hahahaha...dulu kna tegur sbb tayang ic no aku...
hmmm...nk wat medical check up bln 7 sbb nk turunkn brt badn dulu...hahaha...almaklumla bila duk kt umah lama2 x buat keja...hehehe...hmmm...ok la...tu saja la...SEKIAN

Friday, June 10, 2011

Tolong Aku Decide !!!

huhuhuhuhu...buntu...konfius...& mcm2 lg aku rasa...
serious aku x taw nk decide mcm mna...hope korng ble tolong aku...oleh kerana nk komen entry aku tersngat ssah...just leave your komen dkt chatbox ek...
simple je nk decide...tp melibatkan masa depan aku...aku tersangat la konfius...


emmm...ni la yg aku tgh fikirkan skarng...
masa aku apply dulu aku mnx kejuruteraan mekatronik for the 1st choice...tp sbb mekatronik x da tahun ni...aku ditawarkan elektronik...ntah la...elektronik ni mcm rumit ja...jujurnya...aku agak takut nk amik course ni...sbb...fobia belajar elektronik masa spm x abis lg...huhuhu...
tp skrang aku dpt course ni...nk tolak...takut upu plak blom tntu dpt apa...
for a moment lpas abis sem 2 dulu...aku mcm x yakin nk dpt usm...
so...aku bg tumpuan utk upu...mmg aku fikir upu ja...
tp bila kelmarin(semalam) pihak usm call...masa tu baru aku brharap...tp aku ditawarkn utk elektronik...agak mngkonfiuskn aku...aku tnya orng lain...aku patut terima @ x...???
kebnyakkan org suruh aku terima...sbb usm mmg bagus...x dinafikan...
tp kalo aku tunggu utk upu plak...mcm mna kalo aku x dpt jgak course yg aku nak...???
tu yg wat aku x ble nk decide...kalo ikut sbb utama aku pilih usm...mmg la sbb dekat dgn umah aku...walaupon x dkt sgt...tp dkt la jgak...nk compare pilihan aku dlm upu...hehehehe...
so...aku mnx jasa baik...sapa2 yg baca @ terbaca entry ni...please...decidekn utk aku...hehehe...
SEKIAN...>_<

Friday, June 3, 2011

Apa Pasal Diorang ni???

ok...kalo last entry aku amik status dr fb...for this entry aku nk amik tweets feed dr tweeter plak...
em...baca tajuk entry tu mmg ble agak la kn mcm nk gado...kn...???
tp...x smpat aku nk gado2...dh tamat prgaduhan...eh...btol ka...??? x tahu la plak pasal tu...
meh aku nk cita dgn lebih lanjut...mcm ni...recently...trdpt artis malaysia yg mngutuk artis korea...
knp...??? apa lg...kes suju join hari belia...huhuhu...best pa da suju...btol x???
em...apa yg x puas hati tu...meh tngok ni...

emmm...ni la kutukan tu...ntah pape kn??? btol2 x ble blah isu yg dibangkitkn tu...
pastu da lg...yg ni mmg trok...siap maki2 lagi...mmg kalau aku taw awal...aku join bash diorang ni...saja nk cari gadoh...hak masing2 nk minat spa pon...knp nk kecoh...???
tengok ni...


tengok la...pasal tandas pon nk kecoh...kan suju tu artis luar...apa salahnya beri keselesaan pd mereka...ish...konon x ngaku blagak diva...padahal mmg belagak pon...
pastu...dh kutuk2 suju...ble plak libat fans...sekali fans kena kutuk...diorg x sedar...diorng mmg cari antifans...well suma tahu...suju is international artis...so wahat...??? it's normal la fans suju lg banyak right...??? x kn la international artis nk kongsi tandas dgn local...hahaha...x geli ka...???
hahahaha...whatever la kn...isu tandas pon diperbesarkn...
tengok ni...siap panggil anjing lg dkt fans...mna adap artis malaysia...??? konon la beradab sgt...perangai mcm plastik...hipokrit...tahu bodek ja...




aku pon x taw nk kata pa...punya pendek akal...kerana tandas...snggup maki2 mcm tu...
pic tu x jelas sgt...sori la...aku pon amik yg org dh edit...hahahaha...sbb twitter aku utk kpop ja...artis malaysia x ble masuk...hahahahaha...

pastu...pa lg...kpopers mmg ramai gila kot...kna bash la twitter2 artis2 malaysia yg *bongek ni...
pastu baru la nk sori la apa la...dh lambat ok...antifans dh trcipta...tu la akibat cari pasal dgn kpop...siot btol...
(bongek=xda dlm kamus dewan bahasa...aku sja guna)


tengok mcm mna fans kpop balas...



hahahaha...bila dh jadi mcm ni...x guna dh nk wat papa pon...dh terlambat...sungguh memalukan kalo suju ble faham n baca apa yg artis2 malaysia ni kata...huhuhu...

akhir kata...LOVE KPOP FOREVER <3 <3 <3
There was an error in this gadget